1900-luku: Sortokaudet [Raksa 2]

Harmaa ja sateinen päivä, mutta sehän ei meitä lannista.

Toinen rakennusleiripäivä käynnistyy kunnon lautasellisella puuroa ja aamukahveilla. Päivän agenda on saada loput oleelliset rakennelmat valmiiksi leiriläisten saapumista varten ja muita yleisiä järjestelyitä.

Aamupäivästä osa siirtyi rakentamaan ruokailukatosta ja -pöytiä, osa puhdistamaan likaisia jumppakuutioita ja osa rakentamaan keittiövartioiden yhteisiä ruoanlaittopisteitä, kun huomattiin, että niiden rakentamiseen löytyi riittävästi aikaa. Keittiövartioiden pisteet saatiin valmiiksi ennätysajassa, kun käytössä on tehokasta mies- ja sähkötyökaluvoimaa. Vain pöydät ja ruokailukatokset puuttuvat, mutta niiden kasaaminen kyllä hoituu leiriläisiltä. Keskuskeittiön ruokailutila tuli valmiiksi sopivasti juuri ennen lounasta, joka oli tänään hernekeittoa.

Vatsat täynnä ja takaisin hommiin. Iltapäivän ohjelmassa kuivatustelttojen kasaaminen valmiiksi toimintakuntoon kovempien sateiden yllättäessä, keittiövartioiden yhteisten tavaroiden jakaminen valmiisiin pinoihin ja saunan oven huonon asennuksen korjaaminen, jonka huomasimme eilen saunoessamme. Tärkeitä asioita kaikki.

Päivälliseksi oltiin valmistettu kana-nuudeli-wokia. Ruokaa tuli niin paljon, että siitä riitti monelle iltapalaksi, saunomisen jälkeen.

Huomenna päästäänkin sitten todelliseen työhön, kun aamulla noin klo 9.30 paikalle pamahtaa kolme bussilastillista sudenpentuja, seikkailijoita, tarpojia, samoajia, vaeltajia ja tukevia aikuisia.

Päivän kuvasaalis:

Huomenna jatkuu!

-Viestintä-

Artikkeli kategoriassa