1920-luku: Maalla ja kaupungissa [2. leiripäivä]

Kaunis, aurinkoinen päivä. Hyvä sää toimia.

Keskiviikko aamu alkoi aurinkoisena. Sudenpennut heräsivät kello 7.00 aamupuurolle. Suuntana sudenpennuilla oli Korteniemen perinnetila, jonne kuljetus lähti klo. 9.00 aikoihin. Muu leiri heräsi vasta klo 8.00 ja siirtyivät siitä aamunavaukseen ja lipunnostoon. Aamunavauksessa saimme kuulla 1920-luvun historiaa Hollywoodin elokuvista, juhlista ja gangstereista, Suomen poliittisesta tilanteesta ja kieltolaista sekä muusta maailman menosta. Lipunnoston jälkeen keittiövartiot lähtivät valmistamaan aamupuurojaan ja viimeistelemään omia keittiövartioitaan.

Sudenpennut siirtyivät bussilla Korteniemen perhetilalle, jossa pääsivät tutustumaan nimensä mukaiseen perinnetilaan. Tilalla pääsi näkemään lampaita ja kanoja, tutustumaan kangaspuihin, valmistamaan jauhoja kivimyllyllä ja tutustumaan muuhun vanhanajan teknologiaan. Lounaan sudenpennut valmistivat paikan päällä itse trangioilla – toki apuna oli johtajia. Tarjolla oli helposti valmistuvaa pussipastaa. Keittiövartioiden aamupäivä olikin rennompi, ja lounaaksi he valmistivat jauheliha-makaronipastaa.

Sudenpentujen syötyä vatsansa täyteen, oli aika lähteä pienelle vaellukselle paikalliseen luonnonpuistoon, kohti kuljetusbussia. Seikkailijoille ja tarpojille pidettiin iltapäivällä rastikiertoja. Seikkailijat askartelivat itsellensä aikakauden mukaisen, juhla-asuun sopivan sulkapäähineen tai kravatin, leikkivät pihaleikkejä, tutustuivat mykkäelokuviin ja keksivät niihin repliikit ja suorittivat sokkoradan. Tarpojat taas harjoittelivat näyttelemisen taitoja mm. käsikirjoitusta, improvisaatioita ja roolipelaamista tuomioistuimessa, pantomiimia ja asioiden esittämistä muulla tavalla kuin puhumalla.

Sudenpennut saapuivat takaisin leiriin juuri sopivasti päivälliseksi, joka oli muuten kalakeittoa.

Iltaohjelmaan kuului sudenpennuilla saunomista ja peseytymistä, seikkailijoilla melomisen harjoittelua kanooteilla, tarpojilla erilaisten pihapelien pelaaminen kuten mölkky ja tikanheitto ja osa samoajista suunnittelivat ja kuvasivat ja leikkasivat oman mykkäelokuvan samalla kun toinen osa samoajista oli vahtimassa sudenpentujen ja uintia saunomista. Iltapalaksi tarjolla oli leipää ja jogurttia, jonka jälkeen olikin aika siirtyä iltatoimiin. Hiljaisuuden jälkeen johtajisto piti vielä lyhyen palaverin huomisesta päivästä ja kävivät saunomassa.

Päivän kuvasaalis:

Melonta:

Huomenna tuleekin sitten vettä. Toivottavasti ei kastuta pahasti.

-Viestintä-