1940-luku: Leipäkortteja ja kirjeitä kotiin [4. leiripäivä]

Ruoka on kortilla, mutta onneksi sää on mainio.

Sateisen päivän jälkeen on mukava herätä kuivaan säähän, vaikka luvassa onkin vesipäivä. Joka aamuisen lipunnoston jälkeen saamme kuulla sodanaikaisesta ruokapulasta ja kuinka partiolaisten määrä väheni sodan aikana. Ruokalaulujen ja aamupuurojen jälkeen oli aika aloittaa päivän ohjelma.

Seikkailijat pääsivät aamupäivän aikana peseytymään ja saunomaan. Sudenpennut taas pääsivät kokeilemaan heittoköydellä veden varaan joutuneen pelastamista, melomaan kanooteilla ja tutkimaan, mitä kaikkea Ruostejärven pinnan alta löytyy. Muutama vesihämähäkki löytyi sekä pieniä hyönteisiä. Tarpojille järjestetyllä rastikierrolla päästiin morsettamaan rummuttamalla, kasaamaan luovasti halkopinoja, valmistamaan ja maistelemaan pettuleipää ja kuusenkerkkäteetä, istuttamaan oman kukkamaan muodostamaan sanan Tempus ja punomaan ystävyydenrannekkeita. Samoajista taas osa alkoi valmistaa omaa lyhytelokuvaansa, kun toinen osa auttoi rastikierrossa. Hyvin suoritetuista rasteista saivat vartioikäiset palkinnoksi leipäkortteja, joita vastaan he pystyvät hakemaan elintarvikkeita keskuskeittiöltä.

Lounaaksi olleen kanakeiton jälkeen päästettiin tarpojat ja samoajat peseytymään ja seikkailijat pääsivät vuorostaan rastikierrolle. Seikkailijoille pidetyssä rastikierrossa päästiin pelaamaan tukkihumalaa, opittiin eri nuotiomuotoja ja sammutuspeitteen käyttöä ja piirrettiin partion tarinaa ja miten itse kokee partion. Sudenpennut ompelivat leirimerkit paitoihinsa, postittivat valmistamansa kirjeet ja painoivat leiripaidat kesäleirin logolla.

Samoajat saivat vielä ohjeistuksen vierailupäivän jälkeisestä haikista ja keräsivät vartioilleen tarvittavat materiaalit varastolta.

Päivällisen jälkeen olikin tunti vapaa-aikaa, jonka päätteeksi alkoi juhlallisuudet. Iltanuotioille saavuttiin lippusaattueen johdolla aivan hiiren hiljaa. Ohjelmassa lauluja, leikkejä ja ansiomerkkien jakamista. Aluksi kuitenkin saimme kuulla vielä lisää tarinaa SVPR:n alkuvuosista. Tämän jälkeen leikittiin parit yhteisleikit ja laulettiin kilpaa Oopuli taipulin tahtiin. Sitten olikin aika siirtyä juhlallisuuksiin.

Ensimmäiseksi Susiveikkojen tuleva lippukunnanjohtaja ja Tempuksen yksi leirinjohtajista, Eerika Simoinen, jakoi II-luokan Jänkäsusi-merkin Tiro Harkalle. Tämän jälkeen leirinjohtaja Vili Huhta-Koivisto jakoi SVPR:n ansiomerkkejä ja -ristejä. Ensimmäiseksi jaettiin ansiomerkki Kaisa Ikäläiselle Tavasteista, joka on toiminut aktiivisesti lippukunnassaan akelana. Seuraavaksi jaettiin kaksi kuparista ansioristiä. Ansioristit saivat Toimen Pojat Mikko Laakkonen ja Julius ”Julle” Maylett, jotka molemmat ovat toimineen lippukunnassaan, SVPR:ssä ja sen tapahtumissa, sekä muissa partiojärjestöissä moitteettomasti ja aina valmiina, edustaen aitoa partiohenkeä ja tarmokkuutta.
Lopuksi jaettiin vielä yksi Suomen Partiolaisten hopeinen ansioristi Vesa ”Vesku” Murtovaaralle Jeanne d’Arceista, joka on pitkän partiouransa aika ollut monessa avaintehtävässä niin pienissä kuin suurissakin tapahtumissa, viimeisimpänä kesäleiri Roihun palvelupäällikkönä.

Juhlallisimman osuuden jälkeen katsottiin vielä yhdessä aiemmin viikolla valmistunut samoajien mykkäelokuva, joka sai monet naurut sudenpennuilta. Lopuksi laulettiin vielä SVPR:n marssi ja tehtiin sisaruspiiri.

Iltaohjelman jälkeen oli vielä yksi tehtävä kaikilla: saada SVPR:n 100-vuotisen syntymäpäivän kunniaksi valmistettu kakku katoamaan.

Päivän kuvasaalis:

Kakun katoamistemppu:

Huomenna onkin vierailupäivä ja haikin alkaminen. Kaksi päiväisen haikin aikana blogi päivittyy hitaasti, mutta koetamme pitää muita julkaisukanavia ajan tasalla. Muista siis seurata!

-Viestintä-