1950-luku: Olympialaiset [5. leiripäivä]

Erinomainen vierailupäivä luvassa.

Vierailupäivän aamu sarastaa aurinkoisena ja lämpimänä. Aamunavauksessa kuulimme Helsingin olympialaisista, Paavo Nurmen matkasta olympiasoihdun kanssa ja suomalaisten kisamenestyksestä. Luvassa oli siis urheilullinen päivä.

Aamupalan jälkeen keittiövartiot siivosivat omat alueensa ja telttansa sekä pakkasivat iltapäivällä alkavaa haikkia varten omia ja vartion yhteisiä tavaroita. Sudenpennut pakkasivat omia tavaroitaan ja auttoivat kasaamaan puolijoukkueteltat pois. Sudenpentujen ja muidenkin alueilta löytyi myös paljon löytötavaroita, joille koetettiin löytää omistaja. Toivottavasti mahdollisimman moni löytää oikean omistajan.

Klo 10.30 paikalle saapui vierailupäivän bussi täynnä vanhempia tutustumaan leiriin ja/tai hakemaan pienempiään pois. Noin tunnin ajan vanhemmat ehtivät tutustua leirialueeseen, kunnes kaikki kutsuttiin koolle ohjeistusta varten.

Oli leiriolympialaisten vuoro. Leiriläiset ja vanhemmat saivat muodostaa haluamiaan ryhmiä ja osallistua olympiahenkisille toimintarasteille. Ryhmille jaettiin kisapassit, jotka tuli täyttää päivän aikana rasteilta saaduilla leimoilla.

Kentältä löytyi kuulantyöntö ja saappaanheitto rastit, joissa voima ja heiton pituus ratkaisivat. Pisimmät saappaanheitot ylsivät melkein toiseen päähään kenttää.
Keskuskeittiön vierestä löytyi tukkihumala rasti, jossa pitää pyöriä pää metrin mittaisessa paalussa kiinni muutama kerta ja juostava lyhyt rata päästä päähän. Lapsilla ja lyhyemmillä ihmisillä on tässä lajissa selkeä etulyöntiasema, koska pää ei mene yhtä pyörälle.
Lavan tuntumasta löytyi tikanheittoa, miekkailua ja tasajalkaponnistusta, joissa tarvittiin koordinaatiota, ketteryyttä ja voimaa.
Uimarannalla päästiin melomaan sekä ampumaan keiloja kumoon vesipyssyillä.

Vierailupäivän päätteeksi oli sudenpentujen ja muiden lähtijöiden aika poistua leiriltä, joko yhteiskuljetuksella tai autoilla saapuneiden vanhempien kyydeillä. Bussien lähdettyä keittiövartiot tekivät vielä viimeiset valmistelut haikkia varten.

Tempuksen haikki alkoi klo 16.00

 

Vierailupäivän kuvasaalis:

 

-Viestintä-