1970-luku: Kokkisota [7. leiripäivä]

Haikista selviydytty, aika valmistaa jotain hyvää.

Saunomisen ja peseytymisen jälkeen olisi olut aika aloittaa kokkisota, mutta leirinjohto huomasi, että keittiövartioiden keittiöt olivat järkyttävässä kunnossa. Ruoanlaittovälineet olivat likaisia ja biojäteastiat oli unohdettu tyhjentää. Näin huonossa kunnossa olevilla keittiöillä ei varmasti valmistettasi mitään, joten aluksi oli kaikkien vartiolaisten pestävä keittiönsä puhtaaksi.

Tunnin kestäneet operaation jälkeen päästiin vihdoin aloittamaan kokkisota, jossa jokainen keittiövartio valmistaa alkupalan, pääaterian ja jälkiruoan. Pisteitä saatiin annosten luovuudesta, ulkonäöstä ja tietenkin mausta sekä valmistusprosessista. Aikaa valmistamiseen oli vähän reilu tunti.

Jokaiselle kevalle oli jaettu mm. couscousia, korppujauhoja, erilaisia vihanneksia, porsaan sisäfileettä, savumuikkuja, kananmunia, kermaa, mustikoita ja banaaneja. Näistä tuli valmistaa maittavat ateriat arvostelijaraadille.

Tunti kului ja oli aika kutsua kaikki koolle keskuskeittiön katokseen, jossa jokainen vartio pääsi esittelemään annoksensa. Monet olivat kehitelleet alkupaloiksi salaattiannoksia, mutta yksi keitto annos löytyi kevalta 1 sekä erikoisempia näkkileipä-koskenlaskija-tapaksia kevalta 9. Siirryttiin pääruokiin, jotka olivat varsin lihaisia. Osa tarjoiltiin couscousin kanssa ja osa erilaisten paistettujen vihannesten kanssa.

Jälkiruoka osuudessa oli yllättävän paljon vaihtelua. Muutamat vartiot olivat valmistaneet banaanilettuja hienojen koristeiden kanssa tai erilasia sokeripommi-soseita banaanin viipaleilla. Erikoisin jälkiruoka oli hillobanaani, johon oli lovettu mansikkahillourat.

Raadin saatua maistella ja arvostella annokset, pääsivät vartiot takaisin keittiövartioihinsa valmistamaan ylimääräisistä aineksista itsellensä illallista, elleivät he olleet jo valmistaneet sitä osittain tehdessään kokkisota-annoksiaan. Illallisten jälkeen olikin aika käydä nukkumaan.

 

 

-Viestintä-

Artikkeli kategoriassa

Yksi kommentti artikkeliin ”1970-luku: Kokkisota [7. leiripäivä]

  1. Kiva lukea näitä leiripäivien raportteja ja katsella kuvia. Kiitokset viestintäporukalle!

    Terveisin kotiväki.

Kommentointi on suljettu.