Leiriläisille

Tältä sivulta löydät hyödyllistä tietoa leiriä varten.

Lähtö ja paluu

Leirille lähdetään ja palataan busseilla Leppävaaran urheilupuiston parkkipaikalta, Vanha maantie 15, 02650 Espoo. Lähtöpäivänä tiistaina 6.6. bussit lähtevät liikkeelle klo 08.00. Kun saavut lähtöpaikalle, etsi johtaja nimilistan kanssa ja käy ilmoittamassa, että olet paikalla. Tavaroiden pakkaaminen bussiin sekä oman paikan etsiminen vievät hetken, joten paikalle kannattaa tulla vähintään 10 minuuttia ennen lähtöä.
Sudenpennut palaavat leiriltä lauantaina 10.6. yhteiskuljetuksella, joka on Leppävaarassa klo 16.30. Muut leiriläiset palaavat perjantaina 16.6. yhteiskuljetuksella Leppävaaraan klo 17.30.

 

Varustelista

Leiri pidetään alkukesästä ja kuluva kevät on osoittanut, miten epävakaista Suomen sää voi olla. Illalla ja yöllä lämpötila voi laskea hyvin alas, joten varaa riittävästi lämmintä ja vedenpitävää päällepantavaa mukaan ja ota riittävän lämmin makuupussi mukaan.

Lataa varustelista tästä.

 

Kevat eli keittiövartiot

Leiriläiset seikkailijasta ylöspäin pääsevät rakentamaan itse oman savunsa (majoittumisalue) sekä testaamaan kykyjään ruuanlaitossa. Ahertamisen palkintona on ikioma alue, josta muodostuu reilun
viikon aikana melkein kuin koti. Keittiövartiot muodostetaan yhdistämällä muutamia lippukuntien ryhmiä. Saman savun alueella tulee siis olemaan kaikki tutut kaverit viikkotoiminnasta, mutta myös
uusia tuttavuuksia. Oma alue tuo vapautta ja samalla vastuuta. Kaikille keittiövartiolle osoitetaan oma johtaja, joka auttaa päivätoiminnassa ruuanlaitosta hammaspesuun.

 

Tempuksen leirisäännöt

Osallistumalla leirille jokainen leiriläinen sitoutuu noudattamaan näitä sääntöjä. Jos sääntöjä ei noudateta ja osallistuja aiheuttaa vaaraa tai haittaa itselleen tai muille leiriläisille, voidaan täysiikäinen osallistuja lähettää kotiin omakustanteisesti kesken leirin eikä leirimaksua tällöin palauteta. Alaikäisen osallistujan kohdalla huoltaja kutsutaan hakemaan hänet pois leiriltä.

 1. Partiohuivi pidetään kaulassa koko leirin ajan.
 2. Leirillä on nollatoleranssi kiusaamiseen ja syrjintään.
 3. Kiusaamistapauksiin puututaan aina ja välittömästi.
 4. Uiminen on sallittua vain johtajan luvalla ja valvonnassa. Uimisen aikana jokaisella on oltava uimapari.
 5. Tulenteko on sallittua vain johtajien luvalla ja valvonnassa, erikseen määritellyillä paikoilla.
 6. Leiri on savuton ja päihteetön.
 7. Hiljaisuuden aikana tulee välttää liikkumista ja meluamista leirialueella.
 8. Pese kädet usein: aina ennen ruokailua ja vessassa käynnin jälkeen.
 9. Kunnioita toisten omaisuutta, älä lainaa ilman lupaa. Lainatut varusteet on palautettava.
 10. Häiritsevän puhelimen käytön takia puhelin voidaan takavarikoida leiriläiseltä. Leiriläisen saa tavoitettua leirillä toimivien johtajien kautta. Sudenpennut ja seikkailijat eivät saa käyttää puhelinta ollenkaan leirin aikana.

 

Ohjeita leirille lähteville

 1. Haikki on pienimuotoinen vaellus, jossa käveltävä matka ja matkan varrella olevat tehtävät vaihtelevat eri ikäkausille (haikille eivät osallistu sudenpennut leirin aikana)
 2. Leiriläisen on pakattava rinkkansa itse. Leirillä lapsi joutuu itse etsimään tavarat rinkasta; useinmiten hämärässä varastoteltassa. Johtajat eivät pysty etsimään kaikkien leiriläisten rinkkoja, joten lasten on tiedettävä mistä tavarat löytyvät.
 3. Likaisille vaatteille on oltava oma pussi. Puhtaat ja likaiset vaatteet pystyy erottamaan kun ne on jaettu selkeästi omiin pusseihinsa.
 4. Nimikoikaa kaikki tavarat; myös makuupussi! Lapset eivät tunnista omia tavaroitaan. Leirin lopussa löytötavarat, joiden arvo on alle 20 €, heitetään pois.
 5. Varustelistassa pienellä repulla tarkoitetaan pientä reppua esim. haikille tai uimaan mentäessä. Muovipussi on todella huono tavaroiden kantamista varten.
 6. Jos lapselle pakataan mukaan ilmatäytteinen makuualusta, on lapsen itse osattava täyttää se. 20 makuualustan puhaltamisen jälkeen isollakin aikuisella on huono olo.
 7. Opetelkaa lapsen kanssa makuupussin ja -alustan poistaminen kuljetuspussista. Samoin lapsen pitää osata pakata makuualusta ja -pussi takaisin kuljetuskuntoon.
 8. Kumisaappaat / varrelliset kengät eivät ole vain vesisadetta varten. Crocsit haikilla soisessa tai epätasaisessa maastossa ovat huono valinta.
 9. Harjoitelkaa käsien pesua; sormenpäiden kastelu juoksevassa vedessä ei ole riittävää. Leireillä ei ole lämmintä vettä käsien pesuun, joten kädet pitäisi pystyä pesemään viileällä vedellä.
 10. Opettakaa ennen leiriä lapsenne tiskaamaan tiskiharjalla vadissa ilman juoksevaa vettä.
 11. Opettakaa lapsi juomaan vettä. Johtajat käskevät juomaan usein, mutta kaikkien nesteytystä on mahdotonta pitää silmällä. Nestehukan välttää parhaiten käyttämällä hattua ja juomalla paljon vettä.
 12. Partioleirillä kaikki ruoka ei ole samanmakuista kuin äidin superherkku, mutta AINA pitää syödä vähän.
 13. Ruokailuvälineitä säilytetään pussissa ja pussia naulassa. Varmista, että ruokailuvälinepussissa on nauha tms. josta pussin saa roikkumaan. Ruokailuvälinepussin tulee olla hengittävästä materiaalista. Muovinen pussi ei kelpaa.
 14. Kertokaa lapselle mitä leiri on ja se, että joskus leirin aikana lapselle voi tulla ikävä. Ikävään ei kuole eikä sen takia ketään haeta pois leiriltä.
 15. Kännykät eivät ole sallittuja sudenpennuille ja seikkailijoille ja muille ei tarjota latausmahdollisuutta. Häiritsevät ja sääntöjen vastaiset puhelimet kerätään leirin ajaksi talteen. Jättäkää puhelimet siis suosiolla kotiin, metsässä ne vain häviävät ja hukkuvat.
 16. Leiri tai partiovakuutus eivät korvaa leirillä rikkoutunutta elektroniikkaa.
 17. Älä luota säätiedotukseen vaatteita pakatessa. Suomessa voi sataa, vaikka Ilmatieteenlaitos ei niin luvannutkaan.
 18. Varaa silmälaseille mukaan kova kotelo. Teltassa ei välttämättä ole suojaisaa koloa, johon kukaan ei varmasti rojahda.