1930-luku: Sotilaspojat ja Lotat [3. leiripäivä]

Sateinen aamu, päivällä onneksi taukoja.

Päivä alkoi sateisena ja harmaana lipunnoston ja aamunavauksen merkeissä. Aamunavauksessa saimme kuulla sodan aikaisesta nuorisojärjestötoiminnasta kuten Lotat ja suojeluskunnat, jotka valmensivat Suomen kansalaisia sodan varalle, ja kuinka nämä järjestöt vähensivät partion suosiota sotavuosien alla.

Leirinjohtajat kävivät tekemässä telttatarkastuksia keittiövartioissa. Monella oli paljon korjattavaa telttanarujen kanssa. Sateen sattuessa, voi huonosti kiristettyjen narujen seuraukset olla hyvin märät, kun vesi alkaa valua teltan katosta.

Aamupuurojen jälkeen aamupäivän ohjelmassa oli sudenpennuilla ensiapuharjoituksia, jossa käytiin läpi yksinkertaisia ensiaputilanteita, kuinka näytellään potilasta ja maskeerausta. Sudenpentujen suuria palovammoja ja haavoja, nyrjähdyksiä ja tajuttomuutta pääsivät keittiövartiot hoitamaan omien kertaavien harjoitusten jälkeen.

Kun potilaat oli saatu hoidettua, oli vuorossa lyhyt toiminnallinen rastikierto kaikilla. Leiriläiset pääsivät pelaamaan pihapelejä (esimerkiksi kuulantyöntöä, tikanheittoa ja hernepyssyllä ampumista), naamioimaan kasvonsa kasvomaaleilla, piiloutumista mahdollisimman nopeasti, evakuointia paareilla ja merkkilipuilla viestimistä.

Rastikierron jälkeen olikin lounaan valmistuksen ja ruokailun vuoro. Lounaaksi oli kalapataa perunalla ja ketsupilla. Ruokailun jälkeen aukeni kanttiini monen sudenpennun iloksi sateen ja kolean kelin keskellä.

Iltapäivällä seikkailijoilla ja sitä vanhemmilla oli ”sotaharjoitus”, lipunryöstöpeli Präihis, jossa tehtävänä on viedä vastapuolen joukkueelta elämännauhoja ja arvokkaita esineitä (kanistereita yms.), joilla kerryttää oman joukkueensa pistesaldoa. Johtajajoukkue kuitenkin voitti, vaikka heitä vastassa oli selkeä ylivoima seikkailijoita ja tarpojia.
Sudenpennut vuorostaan olivat valmistamassa leirimuistoa nauhasta punomalla, ja painamassa tiistaina valmistettuja postikortteja leirin logolla.

Päivälliseksi tarjolla oli makaroni-kinkkupastaa, ja kanttiini aukesi vuorostaan keittiövartioilaisille. Vaikka satoikin reilusti vettä tuona hetkenä, oli kanttiini jono silti pitkä. Päivällisen jälkeen oli hieman vapaa-aikaa kaikilla ja nopeimmat sudenpennut ehtivät painaa itsellensä leiripaidan.

Ilta-ohjelman ajaksi kokoonnuttiin yhteisesti Ruostejärven leirikeskuksen suuren saliin haastavien sääolosuhteiden takia. Tänään vuorossa oli jokaisen yhdeksän keittiövartion järjestämä esitys tai ohjelmanumero. Monella vartiolla oli laululeikkejä sekä veisailua ja kisailua, mutta illan ainut esitys, Haluatko miljonääriksi -sketsi, oli ehdottomasti illan kohokohta.

Iltapalaksi tarjolla oli lihapiirakka juustolla, ketsupilla ja sinapilla. Hiljaisuus alkoi klo 22.30 venähtäneen iltaohjelman takia.

Päivän kuvasaalis:

 

Huomenna jatkuu!

-Viestintä-